Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji Spletne trgovine Clark.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

S Spletno trgovino Clark.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje Clark, d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.
Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji alipopolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine.

NAROČILA
Naročila lahko oddate preko interneta, in sicer vsak dan od 0.00 do 24.00 ure.
Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 15. ure bodo odpremljena isti dan. Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 4 dni (dan oddaje + 4 dni). Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan.

Izdelki, ki jih ni na zalogi:
Izdelkov, ki jih ni na zalogi ni mogoče naročiti.

Če izdelka, ki ste ga nameravali kupiti slučajno ni na zalogi in je objavljen na spletni strani www.clark.si, vas bomo o tem obvestili. Takrat lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo (običajno v 10 do 15 dneh).

Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.

Postopek nakupa:
Nakup v naši spletni trgovini Clark.si je enostaven in udoben. Po ugodnih cenah so vam na voljo ženska oblačila, dodatki in obutev. Nakup in iskanje sta enostavna, saj lahko s pomočjo iskalnika ali preko podkategorij in filtrov hitro poiščete želeni izdelek.
Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, izpolnete obrazec za hitri nakup ali pa se registrirajte in nakup opravite kot registrirani uporabnik.
Omogočena so plačila prek kreditnih kartic, po povzetju in PayPal.

Nad skupnim zneskom 75 EUR vam Clark.si podari brezplačno poštnino.
Spletna trgovina omogoča tudi vpis promocijske kode, s katero si lahko zmanajšate znesek v košarici. Vpišete svoje podatke za dostavo in plačilo (podatki o kreditni kartici), ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup.

Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V primeru napake med nakupom, lahko kupec naročilo enostavno popravi, zamenja artikel ali nakup prekliče.
Naročilo je osnova za izdajo računa, ki je hkrati pogodba med kupcem in ponudnikom. Vse pogodbe so shranjene na sedežu podjetja ter na voljo kupcu na vpogled.

Koraki procesa nakupa:
• 1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Pri nekaterih izdelkih, imate v fazi izbire artikla možnost izbire dodatnih specifikacij artikla (npr. Velikost). Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalnika. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na ime izdelka ali na zavihek »Več informacij«. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup.
• 2. korak – (poljubno) vpis promocijske kode
S klikom na košarico, vas preusmeri v košarico. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite (s klikom na gumb [X]) oziroma spreminjate količino. V kolikor imate »promocijsko kodo« za popust, jo lahko vpišete v polje »Imam promocijsko kodo« in si s tem zmanjšate znesek vašega naročila. Promocijske kode lahko je mogoče pridoboti na več načinov. Preko oglaševalskih akcij na Facebok in Instagram profilu Clark in Chocolate in preko spletne straniwww.clark.si.
• 3. korak– izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo)
Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki kliknite gumb »Hitri nakup« in izpolnite obrazec s kontaktnimi podatki in podatki za dostavo. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Naprej«. Naslov za dostavo naročenega blaga se izpiše avtomatsko in je enak naslovu, ki ste ga vnesli v obrazec s kontaktnimi podatki. Če želite naročene izdelke prejeti na drug naslov (npr. v službo) ali jih poslati nekomu za darilo, kliknite pri polju dostava na »Spremeni« in nato vpišite zahtevane podatke. V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku. Vedite le, da če pošiljate paket na drugačen naslov, kot je naročnikov, plačilo blaga po povzetju ni mogoče. Na tej fazi vam ostane samo še izbira med ponujenimi načini plačila.
• 4. korak – plačilo (preverba naročila, izbira plačilnega načina in potrditev oz. zaključek nakupa)
Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja »Oddaj naročilo«, še enkrat preverite, če je znesek naročenih izdelkov pravilen. Preverite tudi naslov dostave. Prosimo, da v tem koraku izberete ustrezen način plačila in kliknite na »Oddaj naročilo«. Stran vas preusmeri glede na izbran način plačila, kjer vpišete plačilne podatke.
Potrdilo o uspešno oddanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov.

NAČINI PLAČILA
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• plačilo po povzetju (Blago plačate, ko vam dostavljalec dostavi blago. Pri plačilu po povzetju je naročnik / kupec dolžan upoštevati tudi strošek poštnine.),
• predplačilo
• plačilo preko PayPal računa z bančnimi karticami (Pri zaključitvi nakupa s Paypal-om nastane transakcijski dodatek v višini 1% nakupne vrednosti.).

Ko opravite plačilo s kreditno kartico, bo vaše naročilo takoj obdelano. Ko bo podatke o vaši kartici preveril in odobril plačilni sistem, bo po pripravi artiklov vaš paket oddan na pošto.

Opomba: Vaša kartica s klikom na gumb »Oddaj naročilo« oz. v trenutku potrditve vnosa podatkov še ni bremenjena za navedeni znesek. Preusmerjeni boste na plačilni obrazec, kjer vpišete podatke kreditne kartice, ob koncu tega koraka se izvede tudi bremenitev vaše kartice.

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

CENE
Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila. Vse cene vsebujejo DDV.


DOSTAVA BLAGA
Naročeno blago v spletni trgovini Clark.si vam lahko odpošljemo. Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi je praviloma 1 do 3 delovne dni.

Dostava naročenih izdelkov je mogoča samo na naslov v Sloveniji. Stroški pakiranja in dostave enega paketa na naslov v Sloveniji znašajo 3,80 € ne glede na višino naročila ali težo izdelka, razen za izdelke kjer je strošek dostave posebej naveden. Pri naročilu nad 75€ je poštnina brezplačna.

Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec.

V primeru dostave napačnega blaga krije stroške vračila spletna trgovina www.clark.si.

ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA
Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v 14 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov info@clark.si. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.
Kupec ima pravico, da v 14 dneh, od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v pisni obliki v roku 14 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Ob vračilu artiklov je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.

GARANCIJA IN REKLAMACIJE IN VRAČILO/ZAMENJAVA IZDELKOV
Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali.
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno v trgovino Clark, Cesta proletarskih brigad 100 ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti na prodajalčev naslov.
Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.
Rok za zamenjavo izdelkov je 14 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.

STVARNE NAPAKE
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca s katerim je sklenil pogodbo.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

REŠEVANJE SPOROV
Za reševanje morebitnih nastalih sporov je pristojno sodišče.

IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV
V skladu s splošnimi pogoji uporabe elektronskih komunikacijskih storitev podjetje Clark ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.
VARNOST
Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov z uporabo 1024-bitnega kodiranja.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s kreditno kartico ali preko PayPal računa.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Piškotki:
Spletno mesto v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani "piškotek”.
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in omogoča analize o uporabnikovem obisku. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. Upravljavec lahko podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabi za ovrednotenje uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani.

Šteje se, da uporabnik ob brskanju po spletnem mestu www.clark.si daje soglasje za namestitev piškotka in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja spletna stran:
IME PIŠKOTKA: NAMEN PIŠKOTKA: ČAS HRAMBE:
PHPSESSID Sistemski piškotek do zaprtja brskalnika
_ga Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Dve leti
_gat Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku in se izbriše 10 minut po namestitvi.
_gat_gtag_UA_87062689_3 Satatistični piškotek spletnega mesta - Google Analytics. 1 leto
Piwik za potrebe analize uporabniške izkušnje 2 leti

- PHPSESSID – sistemski piškotek, nujen za pravilno delovanje spletne strani
- _ga – Uporablja se za beleženje obiskov. Vsak obiskovalec dobi unikatno kodo, katera ni povezana z nobenim vašim osebnim podatkom. Uporabljamo jih predvsem za potrebe izboljševanja spletne strani.
- _gat – Uporablja se za beleženje obiskov. Vsak obiskovalec dobi unikatno kodo, katera ni povezana z nobenim vašim osebnim podatkom. Uporabljamo jih predvsem za potrebe izboljševanja spletne strani.
- Piwik – anonimizirani podatki za potrebe analize uporabniške izkušnje
Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.
Kako odstraniti piškotke?
Če ne želite, da na vašo napravo shranjujemo piškotke, lahko nastavitve odstranite v nastavitvah vašega brskalnika, na način kot je opisano v spodnjih povezavah glede na tip brskalnika.
Podrobna navodila:
• Firefox
• Chrome
• Internet Explorer
• Microsoft Edge
• Safari

E-NOVICE IN PRIVOLITVE, KI SE NANAŠAJO NA PREJEMANJE CLARK.SI E-NOVIC:
Na Clark.si (Clark do.o., Breznikova ulica 17, 1230 Domžale., SI 85361941) sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov(angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.
Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje Clark.si e-novic o aktualnih trendih in novicah, ponudbah ter nagradnih igrah, katerih organizator je Clark d.o.o., ali katerih organizator je druga pravna oseba, ki nagradno igro organizira v sodelovanju z Clark.si, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru so to: e-pošta in IP naslov naprave, s katere se prijavlja. Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

[1] (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje Clark.si novic o aktualnih trendih, dogodkih, novih artiklih in drugih zanimivostih velja do preklica in obsega:
• uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o aktualnih Clark.si trendih
• uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno
• izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh novičk
• obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)
• izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh portala Clark.si, nam omogočajo izvajanje naročenih storitev, kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na straneh Clark.si, ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
• vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.


VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@clark.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.
Poleg tega ima tudi naslednje pravice:
• Pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki: posameznik ima pravico do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v zvezi z njim, da se seznani z obdelavo in da preveri njihovo zakonitost;
• Pravica do popravka oz. dopolnitve osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da clark.si brez nepotrebnega odlašanja popravi njegove netočne osebne podatke;
• Pravica do izbrisa osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da Clark.si brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, v obsegu, kot ga dovoljuje veljavna zakonodaja;
• Pravica do omejitve obdelave: posameznik ima pravico doseči, da Clark.si omeji obdelavo osebnih podatkov, kadar oporeka točnosti osebnih podatkov, kadar je obdelava nezakonita in namesto izbrisa osebnih podatkov zahteva omejitev njihove uporabe, ter v primerih, ko Clark.si njegovih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo njegovih pravnih zahtevkov;
• Pravica do prenosljivosti podatkov: posameznik ima pravico, da prejme svoje osebne podatke, ki jih je posredoval Calrk.si v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter pravico da te podatke Clark.si posreduje drugemu upravljavcu, kadar je do tehnično izvedljivo.
• Pravica posameznika do ugovora: posameznik ima pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar se le-ta izvaja zaradi zakonitih interesov, zaradi katerih si Clark.si ali tretja oseba. Ravno tako ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar se ti obdelujejo za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, v kolikor je povezno s takim neposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se njegovi osebni podatki ne obdelujejo več
• Pravica do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC
Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@clark.si.
Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika Clark.si storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

INTELEKTUALNA LASTNINA
Vse pravice do vseh objavljenih materialov so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.
To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

OSEBNA IZKAZNICA
NAZIV PODJETJA: CLARK D.O.O., Breznikova ulica 17, 1230 Domžale
Matična številka: 5700183000
Identifikacijska št. za DDV: SI 85361941
Zavezanec za DDV: DA
VPIS V REGISTER: Datum vpisa subjekta v register: 27.01.1993,

NASLOV TRGOVINE: Trgovski center Qlandia Maribor, Trgovina Clark, Cesta proletarskih brigad 100.

DELOVNI ČAS.:
Pon. - Pet: 9–21 h,
Sobota: 8–21 h,
Ned., prazniki: 9-15 h


MOBILNI TELEFON: 040 155 317
E-NASLOV: info@clark.si,
KONTAKTNA OSEBA: ga. Anja Heine

Posodobitev, april 2019zapri Na spletnih straneh Clark.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.